La Generalitat Valenciana i la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT) s’han adherit al projecte CAMPUSHABITAT5U, integrat per les cinc universitats públiques valencianes i amb el qual opten conjuntament a obtenir la qualificació de Campus d’Excel·lència Internacional (CEI) en la convocatòria de 2011.

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i els rectors de les cinc universitats que participen en aquest projecte – la Universitat Politècnica de València, la Universitat de València, la Universitat d’Alacant, la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat Miguel Hernández d’Elx- han signat el conveni d´adhesió de la Generalitat Valenciana a CAMPUSHABITAT5U. A l’acte han assistit també els consellers d’Educació, Formació i Ocupació, José Ciscar, i d’Infraestructures, Territori i Medi ambient, Isabel Bonig.

Prèviament, s’ha signat el conveni d’adhesió de la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT) al desenvolupament del projecte CAMPUSHABITAT5U. L’acord ha sigut subscrit pel president de REDIT, Damián Frontera, i els rectors de les universitats que intervenen en el projecte, en un acte al que ha assistit el conseller d´Educació, Formació i Ocupació, José Ciscar.

El projecte CAMPUSHABITAT5U, que serà avaluat aquest mes de juliol pel Ministeri i que ja ha rebut una subvenció de 528.987 euros, s’articula sobre quatre àrees d’actuació: l’edificació i la llar, en l’àmbit de l’hàbitat, i la planificació i la gestió del territori mitjançant la millora de l´espai social, tant urbà com a rural, en l’àmbit del territori.

L’objectiu general d’aquest projecte és convertir-se en impulsor i dinamitzador d’un procés de creixement intel·ligent, sostenible i integrador basat en el coneixement, la innovació, la creativitat, l’eficiència dels recursos, l’ocupació i la cohesió social i territorial.

Per a açò, a més de col·laborar entre si, les universitats que integren el CAMPUSHABITAT5U estrenyeran llaços amb l’entorn productiu i involucraran en el seu projecte comú a empreses, institucions i ajuntaments de les ciutats implicades (Alacant, Elx, València i Castelló). A més de la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana, destacades empreses i grups empresarials (clústers) del sector de l’hàbitat i del territori s´han sumat a la iniciativa, que explica a més amb el suport total de les administracions públiques autonòmiques i locals valencianes.