El rector de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicent Climent, i el president de Ascer, Joaquín Pinyó, han signat aquest dimecres un conveni d’adhesió de l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics al projecte CAMPUSHABITAT5U del programa Campus d’Excel·lència Internacional.

Ascer col·laborarà activament amb les cinc universitats valencianes i la resta d’entitats participants en el desenvolupament del projecte CAMPUSHABITAT5U en aspectes vinculats al seu àmbit de coneixement.

El president de la patronal del sector ceràmic, Joaquín Pinyó, ha destacat la importància d’un projecte “que ha de servir per a atraure la formació i la investigació”, i ha subratllat la vinculació de les empreses que representa amb una dels vessants del projecte, l’hàbitat.

Per la seua banda, el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ha assenyalat que el projecte “és una mostra de com les universitats intenten fer clúster amb les empreses per a oferir nous models productius”, i ha avançat que pròximament se signarà un conveni de les mateixes característiques amb president de l´Institut de Tecnologia Ceràmica, Agustín Escardino.

La proposta del CAMPUSHABITAT5U, que serà avaluada pel Ministeri d´Educació el pròxim mes de juliol, s´articula sobre quatre àrees d´actuació: l´edificació, la llar, en l´àmbit de l´hàbitat i la planificació i gestió del territori millorant l´espai social, tant urbà com a rural, en l´àmbit del territori.

L’objectiu general d´aquest projecte és ser impulsor i dinamitzador d´un procés de creixement intel·ligent, sostenible i integrador basat en el coneixement, la innovació, la creativitat, l’eficiència dels recursos, l´ocupació i la cohesió social i territorial.

El projecte, que coordina la Universitat Politècnica de València, i del que formen part les universitats de València, Alacant, Castelló i Elx, ha rebut ja una primera ajuda econòmica per al seu desenvolupament, que ascendeix a un total de 528.987euros.

El Ministeri ha considerat “molt positivament” les actuacions de CAMPUSHABITAT5U per la seua qualitat i valor estratègic, dirigides a objectius com per exemple l’excel·lència acadèmica, l’empreniment i el desenvolupament científic i tecnològic i l’excel·lència dirigida a l´entorn.

Per a açò, a més de col·laborar entre elles, les universitats que integren el CAMPUSHABITAT5U estrenyeran llaços amb l’entorn productiu, involucrant en el seu projecte comú a empreses, institucions i ciutats.